Тези храни пазят от смърт от К-19
Изследване свързва консумацията на ферментирали зеленчуци с по-нисък риск от фатален край от вируса
Изследване свързва консумацията на ферментирали зеленчуци с по-нисък риск от смърт от Covid-19.
Клиничният гастроентеролог и учен д-р Антъни Хобсън обяснява, че червата - най-големият имунен орган са на първа линия в битката с бактериите и вирусите.
Диетолозите отдавна твърдят, че растителната диета може да предотврати хронични заболявания и дори да предпази от усложнения при инфекциозно заболяване.
Белодробният специалист д-р Жан Буске от Университета Монпелие във Франция е на мнение, че киселото зеле е много ефективно в борбата с COVID-19.
Изследване, публикувано в списание Clinical and Translational Allergy, установява, че страните, в които ферментиралото зеле е било неразделна част от храненето на хората, са имали значително по-малко смъртни случаи от болестта.
Разковничето се крие в начина, по който коронавирусът взаимодействат с ензима ACE2. Този протеин се прилепва към клетките, разположени на повърхността на белите дробове и започва да образува джобове или малки отвори в органа.
Смята се, че когато се консумира кисело зеле в големи количества, това намалява нивата на ACE2 в организма, което ефективно затруднява навлизането на вируса. В допълнение, киселото зеле също има високо съдържание на антиоксиданти, а това има важна роля в подпомагането на имунната система.
Последвайте ни
0 Коментара: