Известният предприемач и собственик на SpaceX и Tesla, Илон Мъск, отново стана център на вниманието благодарение на необичайните си изказвания. Той каза, че животът на Земята може да е само част от огромна компютърна игра, контролирана от извънземни. За това пише Daily Star .

Мъск, който винаги е бил известен със своите революционни идеи, предложи теория, която отдавна занимава умовете на философи и изследователи - теорията на симулацията. Според тази теория реалността, в която живеем, е просто симулация, създадена от високоразвити извънземни цивилизации с цел забавление.

Въпреки че подобни твърдения може да изглеждат невероятни, някои експерти подкрепят идеята на Мъск. Един от тях е професорът от Харвардския университет Ави Льоб, който смята, че има „родство“ между изкуствения интелект и извънземните същества. 

Той дори твърди, че първият контакт с извънземни може да "накара главите на хората да експлодират".

Начален Бонус до 1500 лв. за Онлайн Казино Игри от efbet!

Ави Льоб не е сам в своите вярвания. Шведският философ Ник Бостром предложи теорията за симулацията през 2003 г. Бостром вярва, че шансовете физическата реалност да бъде крайният резултат са милиард към едно.

Някои изследователи дори отиват по-далеч и свързват тази теория с предполагаеми срещи с извънземни. Един от тези изследователи е Тони Топинг, който твърди, че тайна организация, наречена Collins Elite, работи с извънземни, за да скрие истината за съществуването на симулацията.

Авторът и изследовател на феномена на отвличанията Брайън Алън също вярва, че тайната организация полага всички усилия да прикрие доказателства за отвличания и други инциденти, включващи извънземни видове.

Според Тони Топинг „ние сме лъгани“. И въпреки че тази теория може да изглежда твърде фантастична, тя продължава да привлича вниманието на много изследователи.

Какво наистина се крие зад булото на реалността? Ще успеят ли извънземните да установят „родство“ с човешкия изкуствен интелект и да повлияят на нашата съдба? 

Отговорите на тези въпроси остават загадка, но едно е сигурно – идеята, че животът на Земята може да е част от играта на извънземни същества, си остава една от най-мистериозните теории.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук