Преди няколко седмици светът беше озадачен, когато журналистът и изследовател на НЛО Хайме Маусан представи "мумифицирани извънземни" пред мексиканския конгрес, твърдейки, че те са на хиляда години.

Обектите, които подозрително не приличат на Е.Т. от филма "Е.Т.", са били изпратени за сканиране от съдебния лекар от военноморските сили Хосе де Хесус Салсе Бенитес.

Според лекарите, които са ги изследвали с помощта на компютърна томография и рентгенови лъчи, телата имат "единичен скелет, който не е бил свързан с други части", и всяко от тях е било "цялостно органично същество".

Това всъщност беше най-малко странното от твърденията.

"Стигнахме до корема, където, ако наблюдаваме тези парчета, които приличат или биха могли да бъдат яйца, отново се сблъскваме с тяло, което, ако е било модифицирано постмортално, би имало серия от изменения, които биха били видими при тези изследвания", казва Бенитес, сътрудник на Маусан, по време на прегледите, според Infobae.

"Тъй като не открихме нито една от тези постмортални характеристики, ние определяме, че това е организъм, който е бил жив, бил е непокътнат, бил е биологичен и е бил в бременност."

The "ET" corpses were debunked way back in 2021.
byu/waitingforthesun92 inDamnthatsinteresting

Ако всичко това ви се струва малко вероятно, то е защото е така. Маусан и преди е представял различни "извънземни", които са се оказвали мумифициран труп на човешко дете, а вероятно и на куче.

Възможно е и тези пресни извънземни да са били развенчани, като отново появилото се видео ги показва такива, каквито са.

Във видеото от френското телевизионно предаване "66 минути" според Indy100 се виждат "мумии", които изглеждат забележително подобни на представените в Мексико, изследвани чрез рентген.

Сред многото неща, които не са наред с "извънземните", е, че няколко кости на пръстите са обърнати в различни посоки на различните ръце.

"Краката са още по-объркващи", обяснява водещият във видеото. "Едната от бедрените кости всъщност е бедрена кост - само че обърната наобратно - докато другата е пищялна кост и те са напълно несъвместими с тазобедрената кост. Там няма никаква става."

С тези кости водещият казва, че "извънземното" - всъщност съвкупност от човешки и животински кости, залепени една за друга - не би могло да направи и една крачка.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук