"За ГЕРБ и ДПС е важно да запазят тези си проценти, както и малко да увеличат резултата си. Слави иска втори мач. Сега той отказа да прави управление с 51 души, като за решенията трябваше да търси Нинова и Доган".

Това коментира в ефира на БНТ социологът Андрей Райчев. 

Според него идеята на Слави Трифонов е, че иска втори мач, тоест ако е завършил наравно или е загубил първия мач с 0:1, иска да бие във втория мач с 3:1. Слави Трифонов играе за програмата максимум. Ако това не се потвърди от програма максимум, ще трябва да мине на програмата минимум, изтъкна той.

"И да има избори през юли, трябва да се знае, че никой няма да има лукса на мнозинство. Какво трябва да се случи? Да закриваме страната ли?", попита Райчев.

Той очаква третият мандат да го получи БСП. Ако някои може да състави нещо е госпожа Нинова и ще направи страшен автогол. Проблемът е, че трябва да мине през национален форум, където ще получи критика и вътрешнопартийни проблеми, смята социологът. 

Според Райчев, когато президентът определя датата за изборите трябва да се мисли дали са приети всички изборни правила и колко ще е бюджетът. Андрей Райчев не очаква, ако има служебно правителство, да бъде стабилно или да се запомни с нещо.

"Третият мандат ще отиде при БСП. Радев разчита на техните гласове и ще бъде обида, ако не даде мандата на тях. Ако Нинова състави правителството, ще поучи своето унижение", завърши Андрей Райчев.