Първият кандидат, който бе препитван от СЕМ за директор на БНР – Милен Митев, бе питан от Комисията дали срещу него се водят дела. А поводът е договор за доставчик на електроенергия, под който стои подписа на Митев. Митев отговори отрицателно.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева уточни, че с въпросите е искала да предотврати „бомби“, избухвали покрай други избори. Тя попита и кандидат - шефът има ли  зелен сертификат, на което той отговори положително. 

Справка в прокуратурата обаче показва, че всъщност има искане за продължаване на досъдебното производство срещу кандидата  Милен Митев.

 


Справка в информационния портал на прокуратурата

Като основна задача Митев определи пренасянето на традиционните предимства и ценности на радиото в дигиталния свят. За постигането на по-ефективно управление на приходите той предложи обособяването на търговска дирекция. Кандидатът за директор на радиото иска да направи и инвестиции в ръководните умения и развитие на уменията на журналистите с дигитално съдържание.

Милен Митев, кандидат за директор на БНР

За поста има още двама кандидати – журналистите Иво Тодоров и Митко Димитров – и двамата са участвали в предишните процедури. В днешния ден ще бъде изслушан още и Митко Димитров, а във вторник – Иво Тодоров. В сряда, 27 октомври, членовете на СЕМ ще гласуват своя избор и ще обявяр край на процедурата.