"Извадихме от нафталина хора от 90-те години, от най-мракобесните времена и ги пуснаха да отвличат вниманието на хората, биейки се само с една партия - ГЕРБ. Цялата сглобка е била да дойде това служебно правителство, за да свърши мръсната работа".

Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Това няма нищо общо с Конституцията и с това какво трябва да прави служебно правителство. Ние сме разтревожени от начина, по който ще се проведат изборите", добави той и подчерта, че само ГЕРБ е в устата на служебния кабинет.

"Много съм озадачен от колегите от "Да, България". Когато президентът Радев се заклеваше пред парламента, той се обърна към Наско Атанасов: До две седмици ще ви няма. Тогава Атанасов скочи: Ще ни арестуваш ли? Какво налага сега това прилепяне, както каза Пепи Москов - на новите социалисти? Защото за всичко това е изгодно", коментира Борисов.

"Бойко Рашков няма да го изберат за домоуправител на входа, в който живее, но изведнъж започва да дава оценки на една партия", заяви Борисов по отношение на вътрешния министър, с когото са в конфликт. 

"Какво е това? Кандидат-президентът Радев възлага на най-доверените си хора в правителството и издава указ. Вече се чуди как да не го пришият толкова явно към видно провалящите се хора", категоричен е лидерът на ГЕРБ.