Ние се разграничихме от Десислава Иванчева заради лошото управление на район „Младост“. Няма нищо общо с ареста ѝ. Ние платихме цялата предизборна кампания на г-жа Иванчева, която струваше около 17 000 лв.

Това каза лидерът на „Нормална държава“ Георги Кадиев в студиото на „Тази събота и неделя“ по bTV.

„За 10 години съм се явил на 3-4 мажоритарни избори. Отивал съм, защото БСП винаги трябва да има кандидат и да показва, че е силна, дори когато е слаба. Никога не съм бил храненик, никога не съм бил водач на листа“, заяви Кадиев.

По думите му винаги е правил опити да промени БСП и затова е критикувал ръководството. Той разкри, че Корнелия Нинова е направила първата крачка към него, Д21 и АБВ.

Като причина за влизането в тази коалиция посочи умората от това „лявото да яде бой“. Не е изисквал водаческо място: „Когато лявото се свива и намаляват местата в парламента, всички изискват водачески места“. Според него младите трябва да са водачи на листи, а останалите да се борят за преференции.

Той предсказа трудна кампания: „Нямам намерение да влизам в битка и някой да ми стреля в гръб. Нямам никакъв проблем да се дръпна назад и да се боря за преференции. Обаче и другите да направят така. Силата на БСП е да се бориш всеки ден“.