Време е да върнем националния идеал за просперираща България отново в дневния ред на обществото. Това каза евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючук по време на онлайн откриването на предизборната кампания на ДПС.

„За съжаление, това е третата кампания, в която трябва да попитаме българските граждани какво мислят за актуалната политическа обстановка, но най-вече за това как виждат страната си в рамките на ЕС. Дали искат тя да е на последните места, да бъде изключена от големите процеси, които текат в Европа и света или да бъде в дневния ред на големите глобални предизвикателства.

Що се касае за ДПС – ние отдавна направихме своя избор. Той е свързан с ценностите на НАТО и ЕС, с това да бъдем благоденстваща страна, с това младите семейства да остават тук в нашата Родина майка – Република България. Да създават своите семейства, да се отнасят с грижа към възрастните поколения и така България да бъде просперираща държава с висок икономически стандарт, с догонващ ръст на икономиката, с показатели, които ще ни направят достоен член на ЕС.

Положихме усилия, за разлика от всички останали и през 45-ото, и през 46-ото Народно събрание, направихме възможното да има диалог, направихме възможното да дадем гледна точка. Дори бих казал нещо повече – визия за развитие на страната ни. Отнасяхме се толерантно и отговорно, показахме експертност и в това дори и нашите политически опоненти не се съмняват.

Искаме да продължим. Предлагаме отговорно, ангажирано, със самочувствие на база на постигнатите резултати от миналото, но и на база това, което искаме да направят следващите поколения с диалог между политическите партии, за да има национално съгласие“, каза още Кючук.

„Време е да върнем националния идеал - националния идеал за просперираща България отново в дневния ред на обществото. Време е да помислим за програма, която да ни донесе икономически ръст, средноевропейски стандарт на живот. И е време е да възстановим доверието в институциите, защото заедно със законността, правовия ред, институциите са темела на всяка една демокрация.

Имаме самочувствието да предложим освен програма и политически профил. Лица не просто, които имат биографии от вчера и днес, имат своята политически физиономии, водили битки за човешки права и свободи, за човешко достойнство и уважение, уважаващи обаче и различието в българското общество“, каза Илхан Кючук.