Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев дадоха старт на предизборната си кампания за парламентарните избори пред Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", видя репортер на БЛИЦ. 

От "Продължаваме промяната" ще обикалят градове, села и паланки със специален автобус с логото на партията. И ще водят позитивна кампания. 







Съоснователите на ПП обещаха промяна и премахване на феодализма. "Ще видите как, като спрем кражбите, ще има пари за всичко", каза Кирил Петков. 



"Ще бъдем диалогични", увери той на въпрос как ще работи ПП за съставянето на ново правителство.



Кирил Петков уточни, ще има червени линии, които ще бъдат ясно заявени. Така няма да се прави компромис със справедливостта. 

По неговите думи, основните атаки на политическите опоненти на ПП ще са свързани с двойното му гражданство и скандала около него.

"Единственото, което леко ме притесни е, че не ме конституира Конституционния съд. Въобще не ме е страх, направих всичко, което можах да направя и което зависеше от мен. Има по-важни неща от страха и това е да променим България", посочи Петков. 



Съпредседателите на "Продължаваме промяната" обещаха да публикуват своята предизборна програма на уебсайта си до два дни. Основните приоритети, заложени в нея, ще са запазването на размера на данъците, но увеличаване на събираемостта им, инвестиране в образование и здравеопазване. 

Асен Василев пък заяви, че целта им по време на кампанията е да се срещнат с българите в различни градове.

„Хората не трябва да се страхуват, всеки трябва да иска да реализира мечтите си в България. Вярвам, че след 4 г. България може да бъде едно място, с което всички ние да се гордеем“, добави той.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ