Децата на известни политици също тръгват по стъпките на родителите си. Гилияна Комитова, Теодора Овчарова и Николай Алгафари са кандидати за народни представители в 47-ото Народно събрание.

"Аз реално не съм дете на политик, моята майка беше поканена в качеството си на експерт да стане част от служебното правителство. Вярвам, че това което започнаха Асен Василев и Кирил Петков, трябва да продължи. С малки стъпки трябва да се продължава промяната", заяви дъщерята на служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова - Гилияна, в студиото на "България сутрин".

В политиката е и Теодора Овчарова, дъщеря на бившият енергиен министър Румен Овчаров. Тя е кандидат за депутат от листите на БСП, но посочи, че сама е избрала пътя си към политиката.

"Аз съм си дете на политик, но не това е предопределило пътя ми. Това е съзнателен избор. Влизайки в политиката, съм наясно какво ме очаква", уточни Овчарова.

И двете са категорични, че има какво да почерпят като опит от известните си родители.

"Донякъде младите са подценявани в политиката. Но ние сме длъжни да се борим за по-доброто бъдеще за нашите деца", добави Комитова.

Николай Алгафари, който е син на Нидал Алгафари, се е запалил по политиката отдавна.

"Направи ми впечатление едно прочуване, което показа, че само 4% от младите хора в България се интересуват от политика, което е един от големите проблеми в държавата. Но нещата вече се променят. ГЕРБ залага много на млади хора", мотивира кандидатирането си за народен представител Николай Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Той е убеден, че е време да се появи форма на диалогичност и да се спре темата за "изчегъртването на ГЕРБ", защото избирателите са показали, че искат партията да остане в управлението.

Алгафари и Овчарова спориха по темата за ваксините и справянето с пандемията. Според Николай Алгафари служебното правителство е провалило ваксинационната кампания.

"Ваксинацията трябва да се направи по-атрактивна, не само за младите хора. Масово в Европа отворят стадиони и кина, а тук случаите продължават да растат. Трябва да се поиска оставката на Стойчо Кацаров, който беше първият антиваксър на държавата", заяви Алгафари.

Според Овчарова пък ГЕРБ не са се справили с кризата още през миналата година.