Надяваме се с останалите партии извън ГЕРБ и ДПС да намерим консенсус. Това коментира зам. председателят на ИТН Тошко Йорданов пред bTV.

"Най-голямата ни грешка беше, че подходихме с чисто сърце към партньорите си. Ако приемем, че е имало грешки в подхода ни т.е. с неразбирането какво искат от нас - то ние после започнахме да говорим, както те искаха," каза той.

"Аз няма да говоря като политик за зеления сертификат. Като гражданин мога да кажа, че това доведе до хаос. Той обрече 80% от хората на дискриминация. Хаоса идва от там, че здравната ни система е абсолютно неработеща. Не може 5000 болни да доведат до колапс", потресен е сценаристът на Слави.

Невиждан екшън в bTV! Сидеров напусна студиото, Цънцарова изгони Луна

"Началникът на ковид отделението на Пирогов каза, че няма хора. Персонал няма. 

Правителството да си носи отговорността. Аз говоря като гражданин, не като политическо лице. Според мен трябва да се признаят антителата на хората.", категоричен е той.

"В предизборна кампания всички сме конкуренти. Логично е ПП след изборите да ни бъдат партньор."

"Не ме питайте какво ще прави Кирил Петков. На ниво политики на нас гражданството му не ни пречи. Логиката е ясна, че след изборите има 4 политически субекта, които би трябвало да разговарят.", каза Йорданов.

"Доста е нелепо предварително да редим министри. Емоционално политическо изхвърляне беше това, което направи Кирил Петков с обявяването на министри.", смята политикът от ИТН.

Помолен обаче от водещата Цънцарова да коментира проблема, възникнал с бившата депутатка от ИТН Галина Иванчева, Тошко Йорданов се изнерви.

"Ние имаме вътрешно споразумение - джентълменско - да нямаме преференции. Това не е мажоритарен избор. Това предполага да се купуват гласове. Вие на луда ли се правите??"

"За какво се правя на луда, г-н Йорданов?", не можа да повярва на къде тръгна разговорът журналистката.



"Правите се на луда, че не знаете как се купуват гласове? Галина Иванчева сега като отиде по-назад в листите и вече не е доволна. За нас преференциите са извращение.", беснее политикът.

Журналистката Цънцарова явно днес няма ден. Дебатът, който беше организирала с кандидат - президенти също претърпя провал, след като Волен Сидеров напусна студиото, а Луна беше изгонена заради крясъци и грозни обиди.