Бившият заместник-кмет на район „Студентски“ в Столична Община от Демократична България ще се яви на изборите от партията на дуото Петков- Василев. Така младата надежда на ДБ Искрен Арабаджиев отиде в "Продължаваме промяната". 

За тази възможност писа БЛИЦ още през уикенда.


Искрен Арабаджиев


Ето какво написа той: 

Днес подадох листата на "Продължаваме промяната" за област Ловеч в районната избирателна комисия. Благодаря на Кирил Петков и Асен Василев, че ми гласуваха доверие да водя листата в родния си град.

Пиша следващите редове, защото дължа няколко думи защо напуснах поста на заместник-кмет на столичния район „Студентски“ и защо се реших да се включа в листата на „Продължаваме промяната“ за предстоящите избори.

Ето я и кратката хронология на събитията. Хората, които ме познават, знаят, че винаги съм заявявал гражданската си позиция открито. Чрез активно включване в протести, които защитават различни каузи, съм се опитвал да променя системата отвън, но след всяко участие осъзнавах, че паралелно с това, е необходима промяна и отвътре. Затова преди две години приех поканата да се присъединя към ръководството на район „Студентски“.

Гореща интрига! Кирил Петков открадна ценен кадър на ДБ

Още в първия си работен ден като заместник-кмет си бях поставил за цел да подобря комуникацията между граждани и администрация. Лягах и ставах с мисълта за сигналите и проблемите на гражданите и търсех адекватните решения спрямо правомощията на институцията. Комуникирах с тях и давах всичко от себе си да върна доверието им към общинската администрация.

И вярвам, че до голяма степен успях. Липсата на възможност да отговориш на очакванията на всички граждани обаче има демотивиращ ефект. Това бе и причината да се замисля дали мога да извървя още едно стъпало и да работя на национално ниво за провеждане на реформи, които да дадат повече правомощия и ресурси на общините да работят ефективно за разрешаване на проблемите, с които се срещаме всеки ден.

Но защо точно сега и защо точно в „Продължаваме промяната“ с Кирил Петков и Асен Василев?

Познанството ми и с двамата датира от 2013 г. Тогава като студент се включих в „Харвардските курсове“, които те водят напълно безплатно и за които отделят немалък ресурс от време и енергия.

В основата си курсовете представляват дискусии с казуси и примери от реалния свят за това какво е необходимо една бедна държава да стане богата. Признавам, че подходът на целия екип успя да разпали въображението ми, което впоследствие ми помогна да бъда граждански активен.