Аз мисля, че честността на вота е гарантирана по категоричен начин. Това каза президентът Румен Радев тази вечер в Русе, където заедно с вицепрезидентa Илияна Йотова закриха предизборната си кампания, пише "Монитор". 

На журналистически въпрос как ще коментира скандала с машините за гласуване Радев отговори така: „Направете си проучване и вие и ще видите, че правителството на Бойко Борисов са дали под различна форма с обществени поръчки над 100 млн. лв. във фирма „Сиела“. Нищо не казвам, но ако има някакви зависимости, те трябва категорично да се проверят.

Искам да успокоя всички български граждани, вие чухте какво казаха и представителите на ЦИК, и ръководството на Министерството на вътрешните работи, че машините, които не са регистрирани в ЦИК, няма да бъдат допускани в изборите под никаква форма – било като резервни или като източник на резервни части.

Така че нека не се поддаваме на манипулации, а всички масово да гласуваме. Това, което искат да направят с всички тези скандали и инсинуации, е да дискредитират изборите, защото виждат, че губят. Просто е“, отговори Радев.

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова участваха в шествие под наслов „С вас сме!“. Кандидатите за народни представители на „БСП за България“ се включиха в събитието, като по този начин изразиха подкрепата си за Радев и Йотова.