Вчера Лозан Панов се оплака, че Румен Спецов, шеф на НАП, провел разговор с него, в който го заплашил и рекетирал (изнесеното от Панов действително не може да бъде определено по друг начин, освен като опит за заплаха и рекет) с цел Панов да бъде услужлив към претендиращите за промяна. Това се казва в позиция на лидерът на АБВ Румен Петков, изпратена до медиите.

„Когато преди пет месеца предупредих, че става дума за шайка измамници и рекетьори, никой не поиска да види истината, каквато е. Напротив, те бяха фаворизирани. Рекетират и се стремят да заграбят бизнес в региона на Хасково, в региона на Пловдив. Хората си мълчат, защото ги е страх. Да си дадем сметка дали „промяната“ няма да ни изпрати към по-лошо от това, срещу което почтените хора протестирахме.

Днес имаме хора, извършили престъпление, за да са на власт и хора, вършещи престъпления, които продължават да искат властта. Имаме човек, продал фирма с милиони задължения на наши братя цигани, който в момента се грижи за приходите на страната. Имаме измамници, за които лъжата е начин на поведение и осъзната необходимост.