120 лева за пенсионерите до края на годината - това гласуваха народните представители на фона на скандали и наказани депутати за неприлични думи. 

Оказа се, че "Демократична България" независимо от претенциите, че са политическата сила на демокрацията, не могат да изтърпят различно от тяхното мнение. Техните избиратели трябва да си направят изводите за това. Това заяви в "Денят ON AIR депутатът от БСП Александър Симов.

"БСП в зала имаше последователно политическо поведение. Ние гласувахме за тези 120 лв., подкрепихме актуализацията. Ние искаме българските пенсионери да имат максимално повече пари. Когато беше гласувана индексацията да стане от 1 октомври, финансовият министър дойде разтревожен и реши да прави редица совалки, за да направи своето предложение, но ние този филм сме го гледали.

Отлагаме за след 25 декември, дотогава - нови избори, ново мнозинство и тази индексация може да бъде отменена. Затова за пореден път излъгаха българските пенсионери най-брутално, но се правят на спасители", допълни още той. Според него пари за преизчисление на пенсиите могат да бъдат намерени.

"Едни лисващи 500 млн... Приходите, които са заложени, са занижени и имаше вариант тези пари да бъдат намерени. Когато трябва да даваме за самолети, има, когато е за пенсионерите - няма. За другите може и да е предизборен ход, но ние от 10 години се борим. Тази тема съществува заради БСП, но коалицията "млади булки" съсипа тази актуализация", заяви още Симов.

Той коментира и невъзможността да се състави правителство. 
"БСП направи и невъзможното да установи диалог. Ние през цялото време казвахме: Да създадем мнозинство, да създадем временно правителство, но не. Хората гласуваха за новия спасител, но се оказа, че спасителите не вършат работа, че телевизионните образи изгасват в реалната политика. ИТН злоупотребяват с метафорите. Няма да позволим БСП да бъде вдигана като чаршаф пред някои партии, за да скрият своите отпечатъци от местопрестъплението. Стигаме до поредните избори, защото някои партии не са се научили да говорят", смята още "червеният" депутат.Според Симов БСП не води война с президента.

"Никой не води война с президента. Той каза - аз не съм човекът, който ще предаде левите хора, но да каже стои или не стои зад този нов проект. Аз мисля, че е възможно да не стои. Обсъждаме "нероден Петко". БСП е заявила своята подкрепа за Румен Радев", категоричен е той.