„Задържахме мандата достатъчно. Направихме максималното. Но нашата протегната ръка не бе приета“, това заяви депутатът от БСП Александър Симов във връзка с новината, че от Левицата ще върнат мандата на 7 септември.

„Сряда-четвъртък може бюджетът да бъде гласуван. Това е важно. Не прехвърляме топката в полето на президента.

Вчера слушах Христо Иванов, който каза „БСП да задържим мандата, за да си прокараме законопроекта“. Този парламент работи от доста време, а накрая на живота му си прокарват проектите.

Това е така, за да може някои партии да има с какво да се занимават в предизборната им кампания и да твърдят, че видиш ли пак са неразбрани.

От „Демократична България“ (ДБ) не дойдоха на срещата, а сега през медиите ни поставят условия. 

Не става някой да трие мръсните си ръце в БСП!

Симов за Христо Иванов: Гаджета! Гаджета!

Аз няма да приема това! Разгневих се! 

Разгневих се, защото виждам как започва предизборната кампания под надслов „Кой е виновен да стигнем до нови избори?“. Е, БСП не е виновна“, каза още Симов в сутрешния блок на БНТ.

„Срещнахме голяма доза партиен егоизъм, а аз бях от онези безнадеждни романтици, които вярваха, че ще има парламент.

Чух Слави да казва, че след следващите избори със сигурност ще има парламент. Честно да ви кажа съм песимист за това какъв диалог ще има в следващото Народно събрание, но да видим дали ще има нови партии, които да променят политическия пейзаж“, допълни той.

„Това, че питахме Радев дали подкрепя евентуален политически проект на част от служебните му министри, не е атака срещу него. Личното ми мнение е, че няма да се ангажира с подобна подкрепа“, каза Симов по повод неочаквания раздор между БСП и Румен Радев, за който се заговори преди дни.

Симов каза, че според него е по-добре да има избори 2 в 1, но от партията още не са изразили единно мнение по въпроса.