Депутатът от БСП и кандидат за нов мандат Ирена Анастасова обвини министъра на образованието Красимир Вълчев, че ползва служебната си кола, за да агитира в страната. Освен това, твърди социалистката, от министерството искали справка за учителите, които ще са членове на СИК на изборите, пише tribune.bg.

„Това вече е абсолютна наглост! Двадесет и седем години бях в училище. Тринадесет от тях – директор. В това ми качество, заедно с колегите, сме създавали организация и подготвяли сградата за провеждането на много избори – за парламент, за местни органи, за президент.

Давали сме какви ли не справки. И никога, ама никога не съм си помисляла, че може да изготвяме справка колко от колегите – учители ще участват в изборите като членове на секционни комисии. А такива винаги е имало.  Е, доживяхме и това!“, пише Анастасова. Дългите ѝ обяснения приключват, че списъци все пак финално нямало да има.

„Виждам и друго - рейдовете на Министъра на образованието по градове и села в качеството му на кандидат за народен представител – със служебната кола и с разходи за сметка на всички данъкоплатци! Посещава висши училища и отчита успехи.

Очаквах да посочи и някой „дребен” проблем, като например защо студентските общежития са в такова окаяно състояние и какво направи ГЕРБ по този въпрос за 11-те си години управление? Играе футбол с директори на училища, защото сега му е останало време, явно. И още, и още...“, ядосва се Анастасова и сипе обвинения в наглост и безочие.

Вълчев отрича да използва служебна кола за партийни цели.

„Не използвам служебен автомобил по време на предизборната кампания. Поредната лъжа, но така е вече 4 години. Вярно е обаче, че имаме проблем със сградите на студентските общежития. Именно затова сме инвестирали 98 млн. лв. за ремонт на 27 студентски общежития. Никога не сме крили проблемите, посочваме ги и ги решаваме!“, подчертава министърът.