Сутрешният предизборен дебат в ефира на бТВ беше дамски дуел между Деница Сачева, кандидат на ГЕРБ, Цецка Бачкова, кандидат на ДБ, Ирена Анастасова - БСП, Искра Михайлова ДПС и Мая Манолова, "Изправи се! Мутри , вън".

През цялото време се вълнувахме от здравето на хората и сме се стремили да постигнем баланс между здравните и икономическите мерки през тази пандемия. Това ни позволи да минем леко през пандемията.

Няма да има затягане на мерките към момента. Ние се вслушваме в специалистите", Това коментира в предизборния дебат по бТВ кандидатът за народен представител Деница Сачева.

Г-жо Сачева, не смятате ли, че липсваше погледа над останалите сфери при определяне на мерките? пита Ирена Анастасова. Със сигурност знам, че това е изненадало министърът на образованието, който по време на обявяването на пандемията е бил в Стара Загора."

"Ако не бяха въведени тези мерки безработицата щеше да е по-голяма.", отговори Сачева.

"Числата говорят сами по себе си, а числата ви са пълен провал. За 2020 година България е първа по смъртност в целия свят." - Мая Манолова.

"България е на 8-мо място по смъртност. Строгите ни мерки спомогнаха да овладеем положението" -Сачева.

"Не разбираме оправданията на управляващите. Има други държави, които осигуриха по-голямо ветрило от ваксини. Ние от една страна имаме сключени договори, има изхарчени пари, а ваксини няма" - Анастасова.

Заради не завършена работа на национално ниво, ние сме много много зле с ваксините в очите на Брюксел., включи се Михайлова.

"Засегнатия бизнес не беше подпомогнат, даваха се пари на калпак. България няма план за излизане и справяне с кризата. Това е много страшно" смята Бачкова.

"Правителството е купило 8 млн. ваксини, а поставените ваксини са 200 000. За да се справим отговорът е във ваксинирането.", категорична е Манолова.

288 000 са ваксинираните. Не може да ми говорите такива неща, това си е чист лобизъм. Няма предизборно раздавание на пари. Тези пари, които даваме са социални политики от една година насам.", отвърна и Сачева.

"Пенсионерите нямат нужда само от по-високи пенсии, на нас ни трябва политика за адекватна грижа за възрастните хора. ", включи се Бачкова.

"Сачева дали е спокойна след като съсипа закона за личната помощ? От 1-ви януари им отрязахте парите. А пенсиите трябва да се преизчислят.  ", захапа отново Манолова.

"Европейските средства бяха използвани до последната стотинка. Дългосрочната грижа ни е висок приоритет. Манолова си служи с гръмки думи. Бих ви призовала да се видим в съда.", отговори Сачева.