Инцидент с автомобил изкара извънредно от час учителката по химия Даниела Николова от СУ "Никола Вапцаров" в Айтос. Уплашена до смърт, тя тръгна към мястото на катастрофата, но там това, което видя, я остави без думи.

Всъщност не става въпрос за никакъв инцидент, а оригинална покана за бал. Нейните ученици от 12 "В" клас са решили да я изненадат по нестандартен начин, а нейният отговор към тях е още по-впечатляващ. 

За вълнуващия момент разказва абитуриентката Никол Орлова, цитирана от Фокус.

"След дълга организация бяхме наредили автомобили на паркинга пред училището и окачихме надпис, който гласи "Ще дойдете ли с нас на бала?" И тъй като прекрасна ни класна е преподавател по химия, за да е най-оригинална поканата ни, и за да се различава от всички други, написахме я с буквите от периодичната таблица.

Опънахме червен килим, който я водеше до масата, на която да даде своя отговор - като направи химичен опит.

Не беше лесно да изведем г-жа Николова от училището по време на часовете. Съдействаха ни много наши преподаватели и директорите, за което сме им безкрайно благодарни", споделя момичето. 

Тя обяснява подробно и за така наречения инцидент с автомобил. 

"Класната ни имаше час, по време на който й съобщили, че има инцидент с автомобил. Естествено, много притеснена, тръгна към "инцидента". Но като видя всичко - момчетата наредени с червени рози, червения килим, балоните и разбира се - всички нас, усмихна се, и ни прости шегата", разказва Никол. 

Учениците са изключително щастливи, че са успели да организират целия план без спънки и са зарадвали класния си ръководител. Със сигурност поканата е една от най-запомнящите се не само в Айтос, но в Бургаска област.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук