13-годишната Драгомира, известна като Драгана в ромската махала на Белоградчик, която вече е майка на едно дете, е на път да роди и второ. "Ами така се случи", стеснително обяснява момиченцето в дома на съпруга си Емил Георгиев, който е на цели 19, разказва "Труд".
Двамата нямат официален брак, защото трябва прокурорско разрешение за малолетната. "Аз им казвам да не бързат, ама кой ме слуша" реди свекървата Ана.
Първото бебе дошло на бял свят със секцио, защото е рисковано толкова малки момичета да раждат. От болницана предупредили Драгана да не зачева поне близките две години, но през октомври се разбрало, че тя е трудна в третия месец.
Как ще гледат две деца Драгана и Емил не знаят. И те, и родителите, при които жгивеят, са безработни. Издържат се със 125-те лева майчински на снахата.
Свекърът Георги някога бил музикант, биел барабаните в оркестър "Белоградчишки скали". По това време вдигнал къщата си в края на ромската махала. По-късно гладът го налегнал и той продал барабаните. Но оставил един тъпан. Бие го вечер, когато му стане много тежко и всички пеят и танцуват. /БЛИЦ