13-годишно момиче ще става майка за втори път. През април девойката е родила със секцио и сега отново е бременна, съобщи д-р Румяна Цонева, началник на АГ отделението в болницата в Белоградчик, цитирана от в. "Труд".
Името на момичето не е споменато . Лекарите се притесняват, че все повече деца на 13-14 г. стават майки. Освен това често се раждали и бебета с аномалии. Причини за това могат да бъдат алкохолизмът , тютюнопужшенето, неправилно хранене или наследствена обременост. Доктори припомнят, че в района има майка, която на 19 години вече има четири деца. Регистрирано е и осмо бебе на 40-годишна жена.
Майка на 13 години вече съвсем не е рекорд за България. Само преди два месеца 12-годишната Мата Миркова роди момче ямболското село Орлов дол. Мата е от ромски произход и тогава обяви, че се грижи за бебока с помощта на майка си /29 г./ и бащата на детето, който е с пет години по възрастен от нея. Мата си има и "съперничка". Това е Десислава от разградското село Осенец , чиято рожба за първи път проплака , когато тя беше също на 12 години.
През октомври 2007 г. момиче от генералтошевското село Спасово също роди едва навършило 13 години.
През март тази година 13 годишната Йорданка от с. Горски Долен Тръмбеш, община Горна Оряховица, също се сдоби с живо и здраво детенце.
Според официалните статистики най-малката майка в света е Лина Медина от Перу. През 1939 година тя ражда едва на пет-годишна възраст. В Швейцария през 2005 година момиченце се сдобива с дете на 10 години. /БЛИЦ