Постепенно се нормализира обстановката в село Челопечене, където тази сутрин имаше експлозия в оръжеен склад. В момента има само заглъхващи взривове, съобщиха за Агенция БЛИЦ от Национална служба “Гражданска защита”.
Въздухът е наситен с прах и твърди частици, които не са опасни за здравето на хората, но могат да се окажат вредни при продължително вдишване. Образувалият се облак в следствие на взривовете е започнал да се разнася и се е насочил към посока югоизток, допълниха от “Гражданска защита”
Няма данни до момента за жертви и сериозно пострадали, въпреки силната експлозия в 6,30 ч. тази сутрин. Близо 2000 души са изведени от селата Челопеч, Чепинци, Ботунец и Яна. Те са настанени при роднини и ще се върнат по домовете си, когато всичко е спокойно, увериха от “Гражданска защита”. Екипи на националната служба продължават да извършват огледи на мястото на инцидента за пострадали.
Оценка на материалните щети от взривовете ще бъде направена от специални комисии след като се нормализира напълно обстановката. Счупени са почти всички стъкла на къщите в Челопеч, има и много избити врати.