Инспектори от Агенцията по храните в Кюстендил наложиха 2000 лв. глоба на балдъзата на зам. председателя на ОбС – Сапарева баня Николай Фарфаров – Йорданка Славкова. Тя продавала сладко на открит павилион при х. “Пионерска”, без да е регистрирала обекта. Съдът потвърди наложената административна глоба, пише struma.bg.

През м. август миналата година инспектори от Агенцията по храните в Кюстендил извършили проверка на магазинчетата до х. “Пионерска”, в които се предлагат хранителни продукти и сувенири на туристите. Йорданка Славкова била изложила домашно сладко за продан в отрито дюкянче. Проверяващите установили, че търговският обект не е регистриран като такъв в Агенцията по храните в Кюстендил, и написали предписание до октомври Йорданка Славкова да си подготви необходимите документи и да регистрира обекта.

При повторна проверка, извършена през октомври миналата година, проверяващите установили, че не са изпълнени предписанията им, и наложили най-ниската глоба в такива случай от 2000 лв.

Славкова е обжалвала пред Районен съд – Дупница, но съдията по делото потвърдил паричното й наказание.

Както “Струма” писа, общината в Сапарева баня отдаде под наем няколко петна от по 12 кв.м за дюкянчета до х. “Пионерска”, като наемателите ще плащат наем на общината.