Кметът на столицата Бойко Борисов заяви, че 64 моста в София са опасни, а 25 от тях при земетресение ще паднат при земетресение. Той се срещна с директора на Геофизичния институт на БАН ст.н.с. д-р Николай Милошев и преподавателя от Нов български университет Рангел Гюров.
Като опасни той посочи моста "Брюксел" и моста на Четвърти километър. Според Борисов БАН трябва да направи изследвания и ако някои мостове са опасни, да се направят препоръки за събарянето им, за да не се стигне до жертви.
Най-добрата апаратура в света може да регистрира земетресение 20-30 секунди преди труса и за това време в страни като Япония успяват да изключат всички по-важни системи в държавата като атомни централи, газоподаване, влаковете на метрото и скоростните влакове, както и всички по-важни комуникации, допълни той . Ние в София за 20 секунди не можем да отреагираме по никакъв начин, каза Борисов.
Въпреки това се договорихме специалистите да ни напишат какво е нужно да се закупи като апаратура и инструментариум и ще заложим пари в общинския бюджет да го купим, заяви кметът.  Той съобщи, че се създава се специална комисия, която ще набележи мерки за синхронизиране на действията на институциите при земетресения. 
Не мога да се закълна, че няма опасност от нов силен трус, но това, което ни показва до момента ходът на следтрусовата серия, е, че нещата вървят към утихване, коментира Милошев. Той съобщи, че до момента са регистрирани 42 микроземетресения, а само три труса са усетени.  Според Гюров е голяма вероятността скоро пак да има голямо земетресение в София. /БЛИЦ