42-годишна жена от Божурище е в тежко състояние в "Пирогов" след инцидент преди Нова година. Нейни близки твърдят, тя е жестоко пребита от приятеля си.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщава БНР.

Жената отишла в "Пирогов" два дни преди Нова година с множество травми и счупвания. Дъщеря ѝ се обадила от болницата на управителя на хотел в Божурище, където пострадалата помага, и обяснила, че майка ѝ е пребита от приятеля си. 

"Дъщеря ѝ се обади от нейния телефон. Звънна ми горе-долу към 6.00 сутринта и ми каза, че в момента се намират в "Пирогов" и че майка ѝ е жестоко пребита, с доста наранявания по тялото, след което даде телефона на майка си. Майка ѝ потвърди. Ставаше въпрос за побой, извършен от приятеля ѝ. Бяха пред кабинета, за да могат да ги приемат", разказа управителят на хотела Марио.

По думите на мъжа, 42-годишната жена е била системно тормозена от приятеля си: "Доста често се случваше той да ѝ се обажда по телефона. Както аз, така и колежките са го чували. Заплашваше я! Ставаше въпрос за ревност.

Постоянно имаше въпроси от сорта дали около нея има мъже, дали има колеги, които са мъже, някой, който просто да я закача или нещо такова. Наистина свръхревност. Тя съответно гледаше да прикрива това нещо или се криеше някъде на усамотено място, за да може да говори с него и да му обяснява, че всичко е наред, че не му изневерява, че в работата няма толкова много мъже. Да бъде спокоен".

От ОД на МВР в София обясниха, че има получен сигнал. Към момента се работи по всички версии. Първоначалната версия на полицията е била падане. Въпреки това, нито една версия към момента не се изключва. 

Разпитите продължават.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ