Всеки усещал онзи момент от деня, в който ни липсва енергия, а неистово имаме нужда от нея. Посягаме към кафе, към шоколад, фреш... дори към енергийни напитки.
Тогава тялото ви превключва на режим оцеляване. Но вие заслужавате нещо повече от това да се опитвате просто да избутате деня. Ако някога сте били в такова положение, има 5 трика, които ще ви дадат повече енергия на момента, пише Elle. На първо време обаче е добре да се консултирате с личния си лекар, за да изключите вероятни причини като ниски нива на витамин Д, на витамин В12 или нарушена функция на надбъбречните жлези, които може да са причини за ниски нива на енергията.

Увеличете приема на зелени храни.

Те зареждат тялото с витамини, с минерали и помагат за пренос на кислород в кръвта. Намерете начин да включите в менюто си храни като кълнове, спанак, магданоз, джинджифил и други от този вид. Добре е да си правите зелено смути, ако нямате възможност да се храните с такива храни.

Не пропускайте закуската си.

Пропускането на закуската може да причини сериозен глад за въглехидрати, а простите въглехидрати и захари причиняват истинска енергийна катастрофа по-късно следобед. За да на се получи това, не забравяйте да се храните с протеини на закуска, като овесена каша например. Тя изгаря бавно енергията и я запазва през целия ден.

Променете позицията на тялото си.

Огледайте се – ако виждате флуорисцентно осветление и сте заобиколени от бетон и жици, нормално е да се чувствате зле. Ходете повече боси през деня, излизайте често навън. Заземяването ви помага да черпите енергия от Земята, а чистият въздух ви помага да раздвижите кислорода в дробовете си. Този трик ще ви помогне да се почувствате по-добре веднага.

Заобиколете се с енергия.

Енергията създава енергия. Ако сте заобиколени от намусени хора, които смучат от вашата енергия – махнете се от тях. Търсете хора, които се развиват, мотивирани са и черпете опит от тях. Ако можете избягвайте колегите си, които постоянно се оплакват и търсете тези, които ви вдъхновяват.

Бърза почивка ще ви даде добър рестарт.

Ако тялото ви има нужда от почивка, дайте му я. Отличен начин да разберете дали имате нужда от почивка, е ако изпитвате постоянна нужда от въглехидрати и захар. В този случай ще ви помогне една 5-минутна медитация или 15-минутна дрямка.