Когато са подбрани правилно, думите могат да имат траен ефект и да формират връзките ни с всички около нас. Според Inc.com харизматичните хора често използват определени фрази, които карат останалите да ги харесват и уважават.
Например:

1. „Разкажи ми повече.“

Повечето хора обичат да говорят за себе си. Почти всеки обича да чува, че това, което казва, е добре дошло и че неговият принос към дискусията е се цени. За това е добре да бъдете активни слушатели и да покажете на хората, че се интересувате от техните гледните точки, като изрично ги помолите да споделят повече по разискваната тема. Те може да не запомнят вашия разговор, но със сигурност ще останат с добро впечатление от вас.

2. „Какво мислиш?“

Тази фраза е свързана в голяма степен с предходния пример. Хората искат да вярват, че техните мнения имат значение и че могат да повлияят на света около тях. Така че, ако станете известни като човек, който действително се интересува от това, което другите имат да кажат, бързо ще се превърнете в най-харизматичната личност, която те познават. Тази фраза може да се използва в почти всяка ситуация – от случайни срещи между непознати до сериозни професионални дискусии.

3. „Какво мога да направя, за да помогна?“

Проницателните хора осъзнават, че никой не постига невероятни неща без чужда помощ. По тази причина сме естествено предразположени да бъдем благодарни на хората, които в действителност са готови да ни помогнат, докато преследваме нашите цели. Ако имате нужните информация, умения или знания, за да помогнете на някой друг да постигне своите цели, той ще оцени предложената помощ.

4. „Моля / благодаря.“

Не ви струва абсолютно нищо да бъдете учтив, но това може да ви донеса големи дивиденти. За да очаквате уважение, трябва да давате уважение.

5. „Ще бъда искрен/а с теб.“

Тази проста фраза предполага, че другият човек няма да чуе от вас това, което иска, но ще получи искрена оценка и няма да си изгуби времето с лъжи и фалшиви обещания. Тя може да породи положителни реакции, защото въпреки негативната конотация, показва, че имате намерение да се отнасяте към този човек с нужното уважение.

6. „Вярвам, че можеш.“

Всички сме изправени пред моменти на дълбоко колебание и съмнение в собствените си възможности. Понякога всичко, от което човек се нуждае, за да преодолее тези чувства, е да чуе, че има някой друг, който не се съмнява в неговата способност да се справи със ситуацията. Хората винаги ще помнят, че вие сте били сред тези, които са повярвали в тях.
Източник: Expert.bg