Крайно време е Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, платила за регистъра на асансьорите, който не работи, и възложила неговата изработка, да излезе и да каже какво се е случило. От тях трябва да търсим тази отговорност. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV председателят на Българската асансьорна асоциация Николай Маринков.
 
Още преди три години aгенцията е платила близо 700 хиляди лева на изпълнителите на обществените поръчки за регистър и уеб приложение към него. И двете към момента не функционират.
 
Парите са похарчени са регистър, от който категорично има нужда и за който ние настояваме от повече от 10 г. Официалната информация е, че регистърът е изпълнен, но той никога не проработи и браншът не започна да го използва, заяви Маринков.
 
Асансьорите – в е-регистър за стотици хиляди, който не работи
По думите му се оказва, че правят обществена поръчка за регистри, а няма нормативна база, за да функционират тези регистри.
 
„Държавната агенция за 4 г. има четирима председатели и от тук може да си представите какъв хаос очевидно цари там”, каза още Маринков.