Огромна сметка за ток получи абонат на ЧЕЗ в София. Човекът с ужас разбрал, че трябва да плати 8000 лева за тока, който е използвал през месец февруари тази година, съобщи бТВ.
Става въпрос за жилище, което Веселин Узунов отдава под наем. За месец февруари се оказва, че във въпросното жилище е използван петдесет мегавата ток или горе-долу колкото за цял блок.

"Взех със себе си професионален електротехник, отидохме, отворихме таблото, да видим дали не се е прикачил някой, гледахме, записах си и показанията на електромера", обяснява Веселин Узунов.

Той установил, че снетите от него показания на електромера и тези, които са написани на фактурата за сметката, коренно се различават.

"И те ми казаха, господине, трябва да платите тази сума, да подадете жалба и т.н., и т.н., нали техните процедури да ги спазвам, което за мен е абсолютно невъзможно, защото аз 8400 лева откъде ще ги взема, аз на куп не съм виждал толкова", оплака се Узунов.

За декември Узунов е платил сметка 55 лева за ток, за януари 56 лв. В крайна сметка от ЧЕЗ заявили, че очевидно става въпрос за грешка щом през февруари сметката на същото жилище набъбва до 8400 лева.

"Защо аз трябва да участвам в това, че те са допуснали грешка, ако всеки един от нас допусне грешка, съответно той си понася санкции, а да не говорим, че в тая криза, борба за клиента, нали, аз съм клиент, те първо, че се държат отвратително с мен, да не говоря, че в петък срещу събота аз не съм спал от притеснение, ами ако бях получил инфаркт или инсулт, не дай си Боже, какво става, кой носи вина и не чух едно обикновено "Извинявайте"", сподели Узунов. /БЛИЦ