На 18 август се навършват 9 месеца от страшната, кървава катастрофа на бул. „Руски“ в Пловдив“. Тогава 26-годишният син на транспортния бос Младен Трайков-Любомир, се натресе в колата на шофьора Атанас Ламджиев с бясна скорост. На място загинаха водачът, който остави три сирачета, колежката му Виолета Стоянова, чиято малка дъщеричка сега расте без майка и студентката Полина Караиванова, която завинаги остана на 23 години.
В петък вдовицата на Ламджиев - Корнелия Петкова, ще прави помен на мъжа си. „9 месеца, за да дойдеш на този свят и 9 месеца, за да се простиш с него...Обичаме те Наско! И ... липсваш. Почивай в мир и бди над нашите ангели“! Това е написала на фейсбук страницата си почернената жена.Пред БЛИЦ тя коментира, че животът и коренно се е променил, съпругът й е непрежалим, липсва ужасно много и на нея, и на децата. Корнелия Петкова продължава да се бори заради трите си деца, които останаха без баща. Тя каза още, че 6-годишната присъда на шофьора Любомир Трайков не я удоволетворява.

За това с адвокат Марин Марковски обжалват решението на Апелативен съд и настояват за най-високата присъда - 15 години, която след като се редуцира заради това, че младият мъж призна вина, ще стане 10 години. „Моята цел е да докажа, че съпругът ми няма вина за катастрофата. Опитват се да обърнат истината, но тя е една-Атанас не е нарушил правилата за движение и това е много важно да се знае“, каза още Петкова.

Припомняме, че в малките часове на нощта, на 18 ноември миналата година, Любомир Трайков връхлетя с джипа си върху колата на Ламджиев. По-късно експертизите установиха, че той е седнал пиян зад волана и е шофирал с двойно по-висока от разрешените в участъка 50 км. в час. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ