За хора от страна с родови отношения като "шуренайка", "девер", "зълва", "балдъза", "свако", не би трябвало да се затрудните. Но дали?

Никой не знае как точно функционира човешкият ум. Знаем обаче, че той може да се тренира и това става най-добре с логически задачи - колкото по-трудни, толкова по-добре. 

Според платформата PlayBuzz, цитирана от bulevard.bg, тази е особено трудна и едва 3% от хората не се затрудняват с решението ѝ. Оттам споделят, че огромната част от хората дават грешен отговор и стигат до верния след поне един грешен опит.

Загадката засяга роднински отношения и е следната: "Ако дъщерята на Тереза е майка на моята дъщеря, каква се падам аз на Тереза?" 

За да не се стига до безбройни версии, нямащи общо с въпроса, от PlayBuzz дават няколко варианта на отговор: баба, майка, дъщеря, внучка или самата питаща е Тереза.
 


Ето го и отговорът:
Дъщеря
Разбира се, в страна с толкова развита роднинска линия, съдържаща родови отношения като "шуренайка", "девер", "зълва", "балдъза", "свако" и т.н., ние се намираме в съвсем друга категория спрямо американците, но самата загадка е изключително лесна, стига да се замислим кой задава въпроса и оттам да навържем поколенията. 

Най-малкото далеч по-лесна от това да разберем кои и какъв е персонажът от популярната фраза "На девер ми Петко, зълвин син"... Който знае отговорът, нека да го сподели в коментарите.