До 100 лв. стигнала мизата за глас в Бобошево на балотажа за кмет в събота. Освен купуване на гласове, се правели и шарлатански прегледи, разказала пред "24 часа" соцдепутатката Мая Манолова. По време на кампанията се извършвали АГ прегледи без магаре и очни прегледи без таблица.
Безплатното преглеждане на възрастните хора ставало в обикновена стая без уреди. На хората след това се предлагали и по 50 лева с мотив, че здравеопазването е скъпо, а съответният избирател имал нужда да се долекува.
"Това е гавра с хората. Мислех, че имам поглед за това как може да се купуват хората, но явно изобретателността е огромна", коментира Манолова.
Вота спечели кандидатът на БСП и НДСВ Крум Маринов срещу Димитър Сотиров от БНД. В щаба на загубилия кандидат са разочаровани, че от  ГЕРБ не са ги подкрепили. В Бобошево се роди нова коалиция - БСП-ГЕРБ-Братя Галеви (БГБГ), обяви Ваня Цветкова от БНД. Тя си обяснява спойката между столетницата, най-рейтинговата партия и оперативно интересните бизнесмени с  предстоящото изграждане на магистрала "Струма", което дава възможност за големи печалби от запустели терени. /БЛИЦ