Няма липсваща информация в Имотния регистър относно сделки, в това число и сключвани от главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от институцията. Оттам обясниха, че през 2007 г. е функционирала старата система на регистъра, като в нея не е имало изискване да се отразяват всички връзки между страните и имота.

"Действащата информационна система дава публичност и противопоставимост на данните, вписани в Имотния регистър. При различните начини на търсене на справки са дадени множество критерии, например, по физическо или юридическо лице, по двойно-входящ номер, по имот и прочие", уточниха от агенцията.

В зависимост от избора на критерии справката давала различна част от наличните данни. Именно на това се дължала заблудата, че липсват данни. "Заявяваме, че първичният документ е нотариалният акт, който е виден и е един и същ при всеки начин на търсене", казват от агенцията и добавят, че след като чрез справка може да бъде извлечена дадена информация, то тя съществува в базата данни на регистъра.