Всички познаваме от училище полезните свойства на активния въглен. Той е универсален природен абсорбент, който ни спасява след хранително отравяне. Оказва се, обаче, че се използва широко и в козметиката.
Свойствата на активния въглен:

За да избелите зъбния емайл, зъболекарите препоръчват 2 пъти седмично, за да почистите зъбите прах активен въглен на. За съжаление, тази процедура не е подходящ за собственици на зъбни коронки и метални пломби.

След ухапване от насекомо, на ръката не е нужно специални средства, възползвайте се от смес от активен въглен и сок от алое вера. Това означава също, ефективно помага при акне и кожни раздразнения.

Сместа на активен въглен и глина е отличен козметичен лек за разширени пори, акне и комедони.

Активният въглен може да се използва като очна линия. Това е истински божи дар за хора с чувствителна кожа.

Необходимо е да се направи домашен сапун с добавяне на активен въглен. Измивате се всеки ден с вода и сапун, ще забравите всичко за мазна кожа на лицето и разширени пори .
От активен въглен може да се направи естествен спирала! За да направите това, смесете 1/2 чаена лъжичка на активен въглен на прах, 1 чаена лъжичка кокосово масло, 4 супени лъжици сок от алое вера и 1/2 чаена лъжичка пчелен восък.

Активният въглен е перфектно помага с подуване на корема. За тази смесете 1/2 чаена лъжичка на активен въглен на прах, 200 г вода и пийте половин час преди хранене или 2 часа след.

Не забравяйте да споделите с приятелите си  тези страхотни идеи за красота и здраве - те ще ви бъдат благодарни!

Източник: За жената