През изминалото денонощие е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която в частен дом в село Вълкосел, община Сатовча е намерена и иззета около 0,90 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.

Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Благоевград.

Мъж на 22 години, обитаващ жилището, е задържан със заповед за задържане до 24 часа, като за случая е уведомена РП-Гоце Делчев.

Около 22.15 часа на 11.09.2019 г. в гр. Благоевград, при извършена проверка на 16-годишен младеж от града от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е намерена и иззета около 1,48 грама марихуана. По случая е образувано бързо производство.

На същата дата в гр. Якоруда, от полицейски служители на РУ-Разлог, у 36-годишен мъж от с. Черна Места, общ. Якоруда е намерена и иззета около 0,4 грама марихуана. С техническо средство е установено, че по ул. "Якорущица" в града, същият управлява лек автомобил "Ауди" с наличие на 1,77 промила алкохол в издишания въздух. Уведомена е РП-Разлог. Образувани са бързи производства.