Тъжното от това което се случва, е не толкова че Нено Димов е в ареста и е от нашата квотата и т.н., тъжното е, че не разбрахме, защо той трябваше да е единствения виновен. Все си мисля, че не трябваше да се държим по подобен начин с един министър, който в крайна сметка не е основния двигател в този процес по отношение на водната криза. Това заяви в предаването на Канал 3 "Беновска пита", Александър Сиди от ВМРО.

"Водната криза е причина от много грешки през годините и ако той има някакви действия, разбира се прокуратурата ще докаже неговата вина, и съответно съдът ще преценява дали е виновен или не.


Това обаче, което мога да кажа със сигурност, че по време на управлението на БСП не са поискали, не са направили, не са подготвили воден цикъл на Перник, т.е. тръбите са в това окаяно състояние заради местната власт, която не си е свършила работата.

Със сигурност мога да кажа и друго, това което заяви прокуратурата е, да, със сигурност има незаконно източване на язовир "Судена" и това незаконно източване се е случило в дните след 7 ноември 2019г Министър Димов разписва, че ВиК може да източи от язовира и да пусне за битови нужди.

ВиК обаче източва половин милион кубически метра вода. Обяснявам си това действие като чисто незаконно, не си обяснявам обаче защо шефът на ВиК не в затвора с Димов", каза Сиди.

"Ситуацията изглежда така, сякаш Нено Димов е единствения, който трябва да обере пешкира и той е единствения виновен, защото народа иска кръв.

Народа иска кръв тъй като опозицията ежедневно, вместо да обяснява и да дава другата гледна точка за управлението на страната, каквато е логиката на една опозиция, БСП ежедневно лъжат, пускат фалшиви новини в обществото, а това нагнетява напрежение, което се отпушва в обществото. ", обясни Александър Сиди.