Атакували са офиса ми в Русе. Получавал съм и заплахи за живота си. Не съм се обръщал към органите на реда. Това заяви пред NOVA евродепутатът Александър Йорданов.

Заплахите са във Фейсбук и започнаха, когато обявих, че тези протести са руска хибридна атака срещу България и се подкрепят от проруския президент Радев.

Не съм наричал протестиращите простаци и лумпени. Нарекох простаци и лумпени тези, които нападнаха колегата Андрей Новаков пред БНТ.“
 

Както БЛИЦ писа той коментира резолюцията за България, която беше приета в ЕП.

„БСП може и да се повели с 1:0 с тази резолюция, но ще изгубят първенството. Това е поредното предателство от страна на БСП спрямо България. Те бяха подпомогнати в това предателство от „Демократична България“ и Радан Кънев.

В случая говорим за един ляво-либерален комплот срещу нашата страна. Това петно ще остане за дълго да тегне над България. Левите за пореден път поставиха тесните си политически желания над националните“, заяви Йорданов.

Той посочи, че докладът на е написан от професионалисти и специалисти. Той отговаря на точната ситуация в страната и е обективен. А „тази резолюция е писана от политици, които гонят своите частни интереси, които нямат нищо общо с върховенството на закона.

В тази резолюция България не е обвинена само в строителството и потъването на кораба „Титаник“. Тази резолюция не е срещу правителството, а е срещу България.“

Според него тя влиза в противречия с всички констатации на доклада на ЕК. „Тази резолюция е срещу върховенството на закона, а не го подкрепя. В България върховенството на закона се тълкува от Конституционния съд. Тази резолюция отнема правата на Конституционния съд, който се е произнесъл категорично по темите за Истанбулската конвенция и ОМО „Илинден“.

България може без всички нас, но ние не можем без България. Трябва първо да мислим за нашето отечество и да не го хулим. В тази резолюция присъстват само измислици и клевети“, категоричен беше Александър Йорданов.