"Резолюцията срещу България (Инициативата "Кънев - Йончева") е приета. Петното върху България е факт", това написа в личния си фейсбук профил евродепутатът Александър Йорданов. 


БЛИЦ уточнява, че думите му са във връзка с новината от последния час, че Европейският парламент е приел спорната резолюция за България.

Ето какво Александър Йорданов по темата:

"За инициираната от Радан Кънев - "Демократична България" и Елена Йончева - БСП, Резолюция за Върховенството на закона в България са гласували 358 евродепутати, а против сме били 277. Други 56 евродепутати са се въздържали. Резултатът показва, че практически Европарламентът е далеч от единно становище срещу нашата страна.

Разликата между гласувалите за резолюцията и тези, които са били против и въздържали се е само 25 гласа. Но е факт, че те бяха достатъчни, за да се приеме един позорен документ.

Практически в парламента се реализира ляво-либерален комплот срещу нашата страна. Левите за пореден път поставиха своите партийни интереси и цели над здравия разум, професионалната обективност и морала. Резолюцията бе одобрена от социалисти, зелени, либерали и комунисти плюс нейният инициатор от ДСБ Радан Кънев.

Тепърва у нас тя ще се коментира. Моят пръв коментар е, че Европейският парламент прие една необективна резолюция, Тя няма задължителен характер, но дори и да имаше такъв, лично аз ще я хвърля в кошчето за боклук. Защото тя наистина е боклук. В нея клеветата и лъжата са първи дружки.

Ясно е от резултатите на гласуването, че в Европарламента България има приятели единствено в групите на Европейската народна партия и Европейските консерватори и реформисти. Това също е поучително, особено като се знае, че до парламентарните избори у нас остават само няколко месеца. Те, както е известно, ще бъдат през март,

Лош ден за България в Европейския парламент!".