"Не ме изненада поведението на Радан Кънев, защото той от месеци работи за разбиване на дясното в България. Негова партия направи коалиция с наши противници и в Европа. В тази атака срещу България се включиха и крайно леви и леви либерали. Във всички случаи това беше крайно неморално към дясното и ЕНП".

Tова заяви Александър Йорданов, евродепутат от СДС/ЕНП в ефира на Канал 3.  
 
"Направих опит няколко пъти да говоря с Радан Кънев с идеята, ако може да поразмисли, че трябва да има мисъл за България, че ще хвърлим петно върху страната с такава резолюция", добави още той. 
 
"Символиката на протеста е символ на омразата. Дори организаторите са се нарекли „Отровно трио”, те сами мислят за себе си като отрова, като омраза", каза още Йорданов относно протестиращите
.
"Радан Кънев смята, че чрез този протест ще се вдигне рейтинга на неговата партия, ще влезе в парламента и ще управлява с БСП. Управление в следващия парламент може да има само в два варианта – с БСП или с ГЕРБ.
 
„Демократична България” е проекция на европейската левица, Радан Кънев е близо до идеите на ПЕС", това каза в предаването и Иван Сотиров, бивш зам. председател на СДС.