16 години строг затвор. Тази присъда чу в Окръжния съд 32-годишният Александър, който уби съпругата си Фанка в пловдивското село Пъдарско. Той е с две обвинения - едното е за жестокото убийство, а другото  - за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси, съобщава "Марица".

 По първото съдия Петко Минев постанови 16 години затвор, а по другото - 3 години. Така е определено едно общо най-тежко наказание 16 години лишаване от свобода при строг режим. Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града под тепетата. 

Още смразяващи кръвта разкрития за убийството на 28-годишната Фанка

Александър и Фанка били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в Пъдарско. По време на съвместното съжителство убиецът често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената по незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фанка се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в Пловдив, а впоследствие се върнала в Пъдарско в дома на майка си. Александър многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал.

Първа СНИМКА на убиеца на Фанка, разказа в съда за тежки нейни грехове в опит да се оправдае

На неустановена дата през месец януари или февруари 2022 г. той я причакал пред работното й място в с. Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него.

На 25 ноември 2022 г., към 5 часа сутринта, жената вървяла към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си. Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска с формата на череп. Когато се приближила, той я хванал и я прострелял в главата. Фанка починала на място.

Александър укрил тялото първоначално край входа на гробищния парк в селото, а след това и в изоставена сграда. Няколко часа по-късно той бил задържан от полицията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук