Политическият пиар Нидал Алгафари написа гневен коментар по повод скандала с в. "Труд". По думите му вместо протегната ръка мракобесни сили тласкат изданието към вечно мълчание. Ето какво написа още той в личния си фейсбук коментар.

Приятели,
вестникът с 85 годишна история, всекидневник за който са се редили на дългометрични опашки, информиращият милиони читатели, преживял цензурата през царството и социализма е изправен пред пропаст. Вместо протегната ръка мракобесни сили го тласкат към вечно мълчание. Някой ще рекат: "Хак да му е. Така е като си опозиция. Малко му е."

Може и вероятно ще успеят да пречупят един от символите на журналистиката в България. Какво може да се очаква от хора нарушили конституцията? Какво да очакваме от хора злорадстващи, когато възрастни госпожи са сплашвани, притискани, унижавани и хулени. Малцина разбраха свития юмрук и свободата, която излизала от него, според думи на едно сърдито старче, занимаващо се с актьорлък.

Приятели, вчера нарушилият конституцията развъртя бухалка към беззащитни възрастни граждани. Днес затварят вестник "Труд". Утре ще уволнят тридесет хиляди и семействата им ще останат на произвола. А после? А по-после?