Аз съм ги измамил, но е важно човек да се покае. Така един "ало" измамник оправдава постъпките си. Той мами както обикновени граждани, така и хора от институциите, а много често използва и името на представители на църквата. Измамникът твърди, че го прави, за да събере пари за операция. Казва, че държавата не му е помогнала, затова той е намерил начин как сам да се справи.
"Ако никой не помогне на такива като нас бездомници, излязли от приюти, държавата трябва да помисли и за нас", коментира мошеникът пред Нова телевизия.

Не крие, че най-голямата сума, която е взимал е 4000 лв. Работи с още двама души, които нарича свои мулета, но пази имената им в тайна. Мъжът е замислил и нови схеми за измами.

Твърди, че е наясно, че не може да влезе в затвора, ако го хванат за сума, по-малка от минималната работна заплата. За измамените казва, че така ги тества дали са добри. "По този начин човек разбира дали, ако е добър човек, може да помогне. По принцип аз съм добър, но лошата ми постъпка е, че ги лъжа хората. Така ми се налага, такава ми е професията", заяви още "ало" измамникът.