Въоръжен до зъби телефонен измамник е арестуван със съдействието на поредната му жертва във Враца, съобщиха от областната дирекция на МВР. 48-годишният столичанин се обадил на домашния телефон на 37-годишна жена от града към 11 часа в петък. Той й казал, че участва в специализирана операция на МВР и поискал от нея 10 000 евро и всички златни накити, които притежава. След като жената подала сигнала в МВР, на адреса й е изпратен служител, който съдействал при осъществяване на последващите комуникации с мнимия полицейски служител.
Предприети са незабавни заградителни мероприятия и в момент на взимане на парите и бижутата мошеникът е задържан.

При обиск в него са открити големи суми и накити. Оказало се обаче, че мошеникът е бил много опасен, защото имал два патлака - ТТ кал.7,62 с патрон в цевта и пълнители с общо 35 боеприпаса, същия калибър, както и газ-сигнален пистолет, преправен за стрелба с бойни патрони. Мъжката му чантичка също била натъпкана с валута и бижута. От него са иззети също така два мобилни телефона и 7 СИМ-карти на различни мобилни оператори, както и нервнопаралитичен спрей.

При проведеното разследване се разбрало, че задържанията е извършвал измами на територията на София и Солун .

Този случай е поредният, който разкриват служители на ОД МВР Враца. За последните няколко месеца са задържани  четирима души, които опитали да измамят жители на региона.