"Доволна съм, че дойдох в България в първите години на демокрацията, когато хората работеха с убеждение, принципи и всеотдайност, които след това изчезнаха", сподели депутатът в четири Народни събрания и зам.-председател на 40-ия парламент Анастасия Мозер пред bTV.

„Главната причина за моето идване е конгресът на "Обединени земеделци", който ще бъде утре в Пазарджик, както и представянето на книгата „Анастасия Мозер – щрихи от един живот в трудно време”, каза тя.

Казва, че поне веднъж в годината си идва в България. Чувства и България, и САЩ като свой дом, но признава, че не е лесно да се живее на две места. Благодарна е за живота си в Америка, защото там е получила образование и е срещнала съпруга си, за когото казва, че е изключително скромен и интелигентен човек.

„Аз съм скромен човек, което в политиката не е най-доброто, но това е въпрос на характер. Доволна съм, че дойдох в България в първите години на демокрацията, когато хората работеха с убеждение, принципи и всеотдайност, които след това изчезнаха”, споделя Анастасия Мозер.

„Стамболийски е казал, че властта корумпира, но никога не е предполагам, че това става толкова бързо”, допълва тя.

Анастасия Мозер призна, че е разочарована от хората в политиката и най-вече от непрекъснатите опити за преврати и непочтено отношение. Впоследствие я разочарова това, че по-голямата част от хората около нея са се оказали доносници.