Времето през май ще е шарено. Ще има много слънце до обяд, после превалявания и гръмотевици. Температурите обаче ще са високи и ще е топло. Това синоптикът д-р Анастасия Стойчева от НИМХ при БАН, цитирана от bTV.

"По време на празничните дни ни за Гергьовден ни очакват валежи. Те ще започнат още на 5 май, а на 6 и 7 ще са силни. В Гърция също ще има много силни валежи. Така че, по-добре гергьовското агне да се яде в България и под навес", пошегува се тя.

"Единствено в Източна България няма да има силни валежи. Там валежите ще са под нормите. Температурите ще са над нормата. Очаква се те да достигнат до 29 градуса през месеца. Единствено към 6 май ще има леко понижение, но не очакваме много ниски температури и образуване на слани. Засега не се очертава да сме свидетели на студен май, въпреки че ще има дни, в които ще има леко понижение на температурите", разкри д-р Стойчева. За финал тя разкри, че протестът на синоптиците продължава.

"Действията ни не са ефективни, но се надяваме някой да ни чуе", обяви синоптикът.

 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.