Евродепутатът Андрей Слабаков се намира под 14-дневна карантина, след като на 16 март се върнал от чужбина. Заради него на добворолна карантина се подложила и неговата съпруга Ернестина Шинова. 

Карантината на двойката изтича тази вечер, а те вече нямат търпение да се разходят до магазина."Аз имам двор, не знам как издържат хората в апартаментите", пита се Слабаков. 

"Гласувахме  27 милиарда в помощ на Европа за заразата, но това са малко закъснели мерки. Това трябваше да стане още януари. Мнозина помислиха единствено и само за себе си. Няма да казвам кои държави, но със сигурност Франция и Германия са в списъка. Нашите евро институции са мудни и бюрократични", каза Слабаков в сутрешния блок на bTV. 

"България взе първа мерки за справяне и се надявам да вземе и икономически мерки, защото на малкия и средния бизнес ще им бъде много сложно. Не знам как ще се оправим. Странно ми е, че ЕС все още не е отпуснал никакви пари на Италия. Нямам нищо против Иран, но на тях дадоха много пари, а на Италия нищо. Всеки ден се чувам с колеги и прриятели от Италия и Испания. Там подцениха епидемията", заключи Андрей Слабаков.