5 минути след старта във вторник вечерта шумно рекламираният дебат по дупнишката кабелна телевизия “Рила ТВ” на консултантите-ексбарети Пламен Галев и Ангел Христов-Геле със съветниците от “Атака” Методи Стойнев и Милен Попов се разби на пух и прах. Геле не сдържа първичния си нрав и изстреля ругатнята по адрес на двамата опоненти: “Вие сте идиоти!” и втрещи водещата и зрителите, съобщава благоевградският вестник "Струма".
Това става секунди след като двете страни изложиха мотивите си за публичния спор. Пламен Галев огласи: Инициирах този дебат, за да отговоря на всички нападки, които двамата сипят към общинското ръководство, към идеите и начина на управление да им отговоря директно. Двамата атакисти се чудеха къде е кметът Атанас Янев, тъй като по адрес на консултантите си бяха позволили само едно-единствено изявление преди около четири месеца, когато поставиха директно въпрос на градоначалника: Какво ще прави, след като МВР обяви консултантите за оперативно интересни лица в схема на разработка. Веднага след Пламен думата взе Методи Стойнев: Ние не бягаме от предизвикателства, не отправяме нападки към общинското ръководство, а критики. След което последва въпросът на водещата към двамата от “Атака”: С присъствието си тук не опровергавате ли тезата, че в Дупница има страх, при което двамата отговориха: В общината е насаден дълбок страх, че хората се притесняват, че пред тях двамата разкриват проблемите си, след което спират и се прикриват. Стойнев уточни, че партия “Атака” води социална политика с патриотична насоченост в момент, в който държавата се отнася нихилистично към собствения си народ, и се обърна към консултантите и по-специално към Ангел Христов с въпроса отрича ли се от обидите, изговорени по техен адрес пред Бареков от ефира на bTV и би ли се извинил за думите: “Само трима идиоти са против”. Нас ли визирате, попита Методи Стойнев, с цел дебатът да започне на чисто за добрия тон. Вие сте идиоти със сигурност, отсече хладнокръвно Ангел Христов. При такава обида не може да има никакъв дебат, никакъв разговор, заявиха двамата съветници и станаха от столовете си и го дадоха под съд заради обидите в ефир.  Имате идиотско поведение, продължи да сипе Геле. 
Опозиционните съветници огласиха 15-те въпроса, които не успяха да зададат на бизнесмените-управници на общината. Лидерът Волен Сидеров застана зад съпартийците си, а заместникът му адвокат Сираков пое защитата им, местните политици отказаха коментар за обидите от ефира, само П. Дангов обяви, че ще поиска със специална декларация извинение. /БЛИЦ