Твърденията на Цецка Цачева, че ще доплаща за новия си апартамент в квартал „Изток”, са „юридически необосновани и не отговарят на законодателството”. Това обявиха от Антикорупционния фонд, направил разследването, цитирани от bTV.

Имотът, с който правосъдният министър се сдобива през юли миналата година, струва близо 286 хиляди лева. Срещу тази сума Цачева и сестра ѝ се сдобиват с общо 218 квадратни метра в луксозната сграда, или по 669 евро за квадрат. Според брокери цените на имотите в района са около 2 хиляди евро на квадрат.

Преди два дни Цачева обясни по-изгодната цена с това, че предстои доплащане.

„Това, за което вие говорите като сдобиване, е в груб строеж, което е незавършен. С поето задължение към фирмата да доплатя стойността между акт 15 и акт 16”, каза Цачева, каза по думите ѝ трябва да доплати още 220 хиляди. 

В нотариалния акт на Цачева обаче липсва текст, който я задължава да прави допълнителни плащания.

„Всеки, който си е купувал апартамент, знае, че когато има допълнителни плащания, те се вписват в нотариалня акт. Това е гаранцията за продавача, за строителя. В нотариалния акт на Вежди Рашидов това е направено. И „Артекс” работи по този начин, очевидно, като всички други строители”, коментира Лора Георгиева, юрист от Антикорупционния фонд.

Днес Цецка Цачева предпочете да не отговаря на журналистически въпроси.