В минимален срок трябва да приключим ремонта на магистрала „Тракия”. Естествено, заради всички довършителни работи, които трябва да направим, като монтаж на ограничителни системи, полагане на маркировка, ще работим денонощно, за да спазим сроковете”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия инж. Дончо Атанасов от Агенция „Пътна инфраструктура”.
 

Той коментира огромното задръстване, което се образува в неделя по магистрала от хора, прибиращи се към София. Причината за опашката от чакащи автомобили беше ремонтът, който се извършва на участък от магистралата.
 
„Има недобросъвестни шофьори, които навлизат в аварийната лента и вчера на проведената среща при главния секретар на Младен Маринов се разбрахме да има постоянно полицейско присъствие, за да не се опитват някои хора да създават хаос”, добави инж. Дончо Атанасов.
 
Той призова хората да използват обходни маршрути, ако не желаят да се окажат в задръстването на магистралата.
 
„Би трябвало всеки да се съобрази с това, че ние трябва да ремонтираме през лятото. През зимата няма как да ремонтираме пътищата. На входа на Бургас ще започне скоро ремонт, тъй като участъкът не е ремонтиран от около 35-40 години. А на магистрала „Хемус” правим ремонт на две места – около „Витиня” и на участъка Шумен – Варна”, каза още инж. Дончо Атанасов от Агенция „Пътна инфраструктура”.