Местната река в карловското село Богдан е излязла от коритото си, след като цяла нощ проливни дъждове отново заливат Подбалкана, информира БНТ.

Причината за преливането е скъсана дига на река Стряма. Цялото село Богдан е във вода. Към момента се евакуират момента 7 души. Наводнен е и главният път в карловското село Розино, който е част от Подбалканския път - София Бургас.

В района има още две бедстващи села - Столетово, Христо Даново. По думите на живущи там положението е наистина страшно.

Същото е и в Столевото. Водата вече навлиза в къщите в ниската част на селото. Река Стряма преля и наводни консервната фабрика в селото, заяви кметът Мирослав Колев.

В Столетово от седем часа тази сутрин работят екипи на Гражданска защита, но стихията продължава да бушува с пълна сила, пише регионалният сайт Marica.bg. 

Пороят залива и Христо Даново. Там също има наводнени къщи, хората са подплашени.

В бедстващите населени места са противопожарни екипи от Карлово и Пловдив.

БЛИЦ припомня, че мощен порой удари в четвъртък Мездра, а след 30 минути дъжд улиците вече се бяха превърнали в реки. Най-тежко бе положението на пазара в града.

Междувременно синоптиците казват, че валежите ще спрат чак в неделя, а голямо количество дъжд ще се излее над цялата страна през следващите 24 часа. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук